HOOR! de Plantage (op zondag)


Quintet Airlines

Quintet Airlines

Quintet Airlines is een Spaans/Frans/Nederlands blaasensemble dat in 2012 is opgericht door 5 jonge musici die hun passie, zowel in muzikaal als vriendschappelijk opzicht, wilden delen om zo tot een gezamenlijke interpretatie te komen. Origineel of gearrangeerd repertoire, het (laten) componeren van nieuwe composities of het uitnodigen van een basklarinettist of pianist aan boord: de crew van Kwintet Airlines vliegt graag door allerlei verschillende genres. Na een aantal concerten in Nederland, een korte uitvoering op radio 4 en een samenwerking met de schilderes Vanita Monk, stijgt Kwintet Airlines dit jaar op met een nieuw programma én de intentie om nieuwe overzeese gebieden te ontdekken!

Dot Quartet

DOT Quartet bestaat uit violisten Gustavo Cabrera en Chris Kosides, altviolist Isaac Poels en cellist Iván Nogueira. Deze vier veelzijdige musici ontmoetten elkaar in 2013 op het conservatorium van Rotterdam, Codarts.

Na een klassieke muziekopleiding te hebben afgerond begonnen ze de mogelijkheden van het strijkkwartet in andere genres te onderzoeken. Jazz en wereldmuziek bleken een uitkomst, en in die genres begonnen de kwartetleden zelf muziek te componeren. Ze laten zich beïnvloeden door grootheden als het Turtle Island Quartet, Pat Metheny, Duke Ellington en Radiohead. Het resultaat is een nieuwe sound, waarin groove en improvisatie centraal staan.

De afgelopen drie jaar waren ze te zien op bekende podia zoals BIRD, De Doelen, North Sea Round Town, Café La Palma (Madrid) en Teatro Guiniguada (Las Palmas, Gran Canaria). Ook werden ze uitgenodigd te spelen op het “Fifty Fiddles Festival” (Rotterdam), “Comicon” (Thessaloniki) en waren recentelijk finalisten bij de “Music Matters Awards” (Rotterdam), waar ze een eervolle vermelding van de jury ontvingen voor de innovatie en kwaliteit van hun muziek.

Begin 2016 verscheen DOT Quartet’s debuutalbum 'Travelers'. Ze presenteerden het album op tour door Spanje en de Canarische Eilanden in februari/maart 2016. Tijdens deze tour produceerden ze de show “Concuerdancias”, in samenwerking met singer/songwriter Aristides Moreno uit Gran Canaria. De input van de 'dots' geeft Moreno's muziek een nieuwe dimensie die zeer positief ontvangen werd door zijn grote, trouwe publiek.

Dot Quartet


Jimmi Hueting Trio

Met de vele verschillende bezigheden in het muzikale werkveld duiken Floriaan Wempe, Alessandro Fongaro en Jimmi Hueting  terug in de tijd waar de jazz zo mooi begon te klinken. De groep jonge muzikanten spelen het welbekende ‘standards’ repetoir van de Jazz met stukken van Charlie Parker, Thelonious Monk en Benny Golson.

De drie heren kennen elkaar van de Conservatorium scene in Nederland waar ze studies volgden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Abel Marcel Quartet

Abel Marcel heeft een breed scala persoonlijke geluidseffecten uitgewerkt om zijn visie op de roots van de Afro-Cubaanse jazz uit te drukken. Hij is erin geslaagd gestalte te geven aan een geheel eigen stijl, waarin hij de Cubaanse pianoschool combineert met een brede waaier van ritmes en muziektradities. Je zou zijn wereld kunnen beschouwen als een entiteit waarin zuiver plaatsgebonden Cubaanse muziek zich vermengt met de kunst van het improviseren en bijzonder geraffineerde compositiestructuren. Die alchemie past perfect in de context van de hedendaagse muziek die het leven vol drama en emoties uitdrukt. Een versmelting van de verlangens van het hart, de kunst van het luisteren en de neiging om te dromen. Een wereld waarin de essentie van het leven enkel zou bestaan uit ritmes, noten, kleuren en stemmingen.

Abel Marcel

DJ Später

DJ Später

Dick Ronteltap, bekend als: DJ SPÄTER is al méér dan 10 jaar in de weer met allerlei soorten geluidsdragers. In die periode ontwikkelde hij smaak, écht een uitgesproken, eigenwijze, maar toch brede smaak. Maar als saxofonist, muziektherapeut en wereldreiziger had hij ook natuurlijk ook de tijd om tegen de raarste plaatjes aan te lopen. Een klein jaar terug heeft hij dan ook besloten zijn passie en oog voor schoonheid, te gaan delen als DJ SPÄTER op de dansvloer, met zijn Quote: “IT’S NOT REALLY ABOUT SKILLS,  IT’S ABOUT THE KIND OF RECORDS AND VIBE YOU BRING TO THE DANCEFLOOR!” 

Hij draait er rustig op los en doet weinig met de meeste verzoeknummers. Toch zie je de jonge mens hard Shazam’en. En wáárom ook niet? Deel je passie!