Beleef! de Plantage

Op deze pagina vind je alle informatie over de dingen die je kunt doen in en rond de Plantage op 9 & 10 juni.

Let op: niet alle activiteiten zijn beide dagen te bezoeken!

High Wine in de SodaFabriek
Zondag 14:30 uur & 16:30 uur

Vier prachtige wijnen van Hosman Vins. En dan ook nog eens vergezeld van een aantal heerlijke bijpassende gerechtjes die je smaakpapillen zeker zullen verrassen! Dat kun je op zondag meemaken in de sfeervolle monumentale Sodafabriek tijdens de High Wine.

De prijs van deze bijzondere wine-food-proeverij is € 29,50 p.p. Er zijn twee sessies van maximaal 20 personen, aanmelding vooraf is vereist. De plekken zijn beperkt, dus schrijf je snel in via dit formulier!

Ontdek jij tijdens de proeverij je nieuwe favoriete wijn? Dan hebben we goed nieuws! Na afloop van de proeverij zijn alle wijnen met korting bij ons te bestellen.

Yoga in de Plantage!
Zondag 13.00 uur – 14.15 uur

Begin de dag helemaal in balans, met een yogales van Integrale Yoga. Kom genieten van yoga onder de bomen in het prachtig park en proef de ontspanning tussen alle beweging door. Of je nu doorgewinterde yogi bent of voor je allereerste kennismaking komt… er is plek voor je! Aanmelden mag alvast via info@integraleyogaschiedam.nl, maar gewoon langslopen mag ook. Kom op tijd want er is plek voor ongeveer 25 mensen. Als je een eigen yogamatje hebt, is het fijn als je die meeneemt!

Locatie: naast de Rozentuin, halverwege het park.


Mayra Orchestra in de SodaFabriek
zaterdag 15.00 uur - 15.45 uur

De Bibliotheek Schiedam draagt haar steentje bij aan Proef! de Plantage met een intiem optreden van de band Mayra Orchestra, in de sfeervolle pakhuizen van de SodaFabriek.

Mayra Orchestra wordt geroemd als een ‘cinematisch poporkest’, onder leiding van singer-songwriter Maartje Dekker, die in 2013 cum laude afstudeerde aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam. Met haar bandgenoten uit de studierichtingen muziek, dans en circus presenteerde ze destijds het debuut 'World of Wonder' in een avontuurlijke liveshow. Op 31 maart verschijnt het langverwachte vervolg, 'Oracle', dat de luisteraar opnieuw meeneemt naar Maartjes magische fantasiewereld.

Spelen met Stichting de Spellenfabriek
Beide dagen tot 20:00 uur

Oude Hollandse spellen, Retro flipperkasten en ontdekkingsspellen. Na het succes van vorig jaar is de Stichting de Spellenfabriek er weer bij met allerlei vermaak. De Plantage-ondernemers staan van vroeg tot laat voor je klaar op de beide dagen met enthousiaste vrijwilligers. Je vindt ze naast ‘het atrium’ aan de kop van de Plantage.

Get Rid
Beide dagen tot 20:00 uur

Plastic bekers en ander afval krijgt direct een mooie bestemming! Tijdens Proef! de Plantage zullen drie kunstenaars van de Willem de Kooning Academie live tijdens het festival, een kunstwerk maken van verzamelde restmaterialen. En bezoekers kunnen uiteraard meehelpen. De kunstwerken die hieruit voortkomen zullen later op de dag verloot worden. Dus kijk de kat uit de boom of koop een lootje waarmee je aan het eind van de dag misschien wel een van de kunstwerken mee naar huis mag nemen!

De studentenonderneming Get Rid gaat voor zo min mogelijk afval. Veel materialen kun je namelijk opnieuw gebruiken voor een ander doeleinde. Zij zijn daarom te vinden op verschillende festivals, waar afval wordt omgetoverd tot een kunstwerk en/of gebruiksvoorwerp waar je nog lang van kunt genieten.

Kunsttour met de Ketelfactory
zaterdag 14.15 uur

Tijdens Proef! De Plantage biedt Galerie de Ketelfactory een informele tour die je mee zal nemen langs de permanente kunstwerken in het park. Om daarna te eindigen in De Ketelfactory, waar je het vergrootglas legt op de tentoonstelling ‘The Eye is the Centre / Magnify Me’. In deze tentoonstelling staat het werk van Anke Roder centraal. De kleurrijke zeegezichten van olieverf en encaustiek worden omringd door een grote diversiteit aan werken van collega-kunstenaars waar Anke eerder over schreef voor de onlineblog ‘Kunst van de dag’ op galeries.nl.

De tour is gratis en duurt ongeveer anderhalf uur. Start om 14.00 uur bij kunstwerk De Mobiele Jurk nabij het hoofdpodium. Aanmelden via info@deketelfactory.nl wordt gewaardeerd.

Ken ik jou al? met De Kleine Ambassade
zaterdag 14.00 uur - 16.00 uur

Kom je uit de buurt? Hoe goed ken jij de medebewoners en de Plantage? De Kleine Ambassade gaat daarachter komen. Op de zaterdag tijdens Proef! de Plantage komen zij met een pilot voor hun nieuwe ‘Ken-ik-jou-al-spel’. Aan de hand van een spel met allerlei vragen ga je in gesprek met nieuwe mensen over de Plantage en de buurt.

Inloopconcert in de Plantagekerk
zaterdag 14.15 uur & 15.15 uur

Aan de Plantage zit al sinds 1871 een prachtig monumentaal kerkje, op zaterdag zijn de deuren open voor een inloopconcert op het orgel. Van 14.15 tot 15.00 uur en van 15.15 tot 16.15 kun je luisteren naar de organiseren. Ook zullen er rondleidingen door de kerk gegeven worden.

Tours door de Sodafabriek
zaterdag 14.00 uur & 16.00 uur - zondag 15.30 uur

Altijd al meer willen weten over de monumentale Sodafabriek? Ga dan mee met de tours: op zaterdag om 14.00 uur en om 16.00 uur. Op zondag om 15.30 uur! De ondernemers in het pand staan klaar om je alles te vertellen.

Houtgestookte Dutchtub
Beide dagen

Wegens groot succes is deze dutch design-hottub ook dit jaar terug. Kom lekker pootjebaden terwijl het houtvuurtje het water verwarmt. En laat je gelijk een frisse Loopuyt gin-tonic aanreiken vanuit de naastgelegen bar!