Muziek op zaterdag
Hosted by Where we've met


Avi on Fire

AVI ON FIRE is alternatieve pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT en Foals, maar vooral AVI. Met de eerste single ‘Pearls’ in 2016, werd deze vrolijke formatie direct bekroond tot 3FM Serious Talent. Maart 2017 bracht de band haar debuut EP ‘Win’ uit. Vier een beetje vreemde, alternatieve popsongs: helemaal AVI ON FIRE. Dit jaar spelen ze op diverse festivals én is er een eerste clubtour samen met o.a. All The Kings Daughters - die we zeker nog kennen van Proef! de Plantage 2017.

Channah

Channah verbaast, ontroert en raakt. De 30-jarige singer-songwriter heeft zich ontwikkeld tot een artiest met een geheel eigen sound. Catchy en dromerige riffs, afgewisseld met rauwe up-beat melodieën; Haar warme, karakteristieke stem, begeleid door haar melodische composities, geven Channah haar kenmerkende stijl. Dit is terug te horen op haar debuutalbum Syrup & Rain en de daaropvolgende E.P. Someone, met bijdragen van o.a. Niels Geusebroek en Sandy Dane. De platen zijn geproduceerd door Huub Reijnders (o.a. Bløf, Krezip en Giovanca). “Voor mij is muziek emotie. Zelfs al is een liedje geschreven in het Chinees, dan nog moet je als luisteraar voelen waar een liedje over gaat. Dat is wat ik probeer te bereiken in mijn liedjes”, aldus Channah. Op Proef! de Plantage komt zij als duo en speelt de eerste klanken van de zaterdag.

Dr Meraki

Dr. Meraki is een jonge energieke band met een unieke sound waarin jazz, soul, funk en fusion met elkaar worden verweven. Sinds begin 2016 delen de jongens hun liefde voor muziek met het publiek. Zo stonden ze o.a op Sniester, Bad ass Jazz fest, State-X New Forms, Metropolis Festival, Paard van Troje, Live uit Lloyd, Parkpop en wonnen ze op 10 december 2016 de Music Matters Award in theater Zuidplein waardoor ze verkozen werden tot “Muziekambassadeur van Rotterdam 2017”. In 2017 hebben ze hun debuut EP 'Blanc' uitgebracht. Komende zomer spelen ze o.a. op het North sea Jazz festival. Op Proef! de Plantage warmen ze alvast even op!

Roufaida

De Rotterdamse Roufaida schrijft, zingt en produceert alternatieve popliedjes. Dat klinkt als een mix met de ‘space’ van Portishead, het mysterie van Björk en een stuwende, ritmische oerdrift. Ze voert je even weg, om je daarna weer met beide benen in de Plantage te laten landen.

TRAUDES

TRAUDES zoekt de grens op tussen hiphop en (elektronische) pop, door krachtige zanglijnente combineren met pure rap. De 7-koppige band staat garant voor strakke beats, sterketeksten, een overtuigende, groovy liveshow en heel veel energie. Ze brengen sowieso de zon mee naar Proef! de Plantage.

Sunroots

Sunroots is een negenkoppige formatie uit Groningen, opgericht in 2017. Met een mix van reggae, pop, rock met elementen uit dub en funk maken deze energieke muzikanten van elke show weer een knallend feest. Onder de naam ‘The Rising Sun’ heeft de band al vele shows gegeven, twee EP’s uitgebracht en videoclips gemaakt. Met twee verse bandleden komen ze op Proef! de Plantage swingen als ‘Sunroots’, vernoemd naar hun eigen ‘Sunroots Festival’.

Where we've met

De zaterdagprogrammering is een opwarmertje voor Where we’ve met! Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2018 beleef je de vierde editie van dit ontspannen en uitdagende muziekfestival, op de Kloosterplaats te Schiedam. Bereid je voor op het #confettigevoel! Kijk op: www.wherewevemet.nl