HOOR! de Plantage (op zaterdag)Mieke van Veen

Mieke van Veen is vijftien jaar als ze stiekem de gitaar 'leent' van haar broer Bart (voormalig songwriter voor Anouk). Ze besluit om zelf nummers te gaan schrijven. Heel wat songs, optredens en een EP later, brengt ze eind 2014 haar debuutalbum Between these Walls in eigen beheer uit. Het eerste wat opvalt is Mieke’s heerlijke ongewone stem. Het geluid is zoet en gevoelig, afgewerkt met een rauw randje. Het past perfect bij de roots/americana sound van haar songs. Maar veel belangrijker nog: Mieke raakt met haar teksten en bijpassende melodieën. Bij elk nummer trekt ze vocaal en instrumentaal alles uit de kast.

All The King's Daughters

All The King’s Daughters wordt gevormd door tweelingzussen Nina en Laura Philips. Hun debuut-EP ‘Because I Wanted To’ kwam uit in januari 2015. De zussen maken impressionistische popliedjes die worden omlijst door harmonieuze zanglijnen. Het eerste volledige album wordt verwacht in oktober 2017 en waren eerder te gast bij TV programma's als 'Koffietijd' en "De Wereld Draait Door'.

All The King's Daughters

Yes Darling

Ons afspraakje zal bijzonder zijn. Yes Darling maakt zich op voor de ontmoeting, met een sterke openingszin en verwachtingsvolle harten. 

Ze bezingen de eerste voorzichtige gevoelens tot en met de ultieme bezegeling van de liefde, in een kleine bezetting met grootse stemmen. Met o.a. Gerard Joling en David Bowie in het repertoire beleven we samen het verloop van onze liefde in één avond; soms heerlijk, soms hartverscheurend maar altijd overweldigend eerlijk. 

Fifi Fantastic (Miekiefire), Gigi Marvelous (Mink Quispel) en Mama Gorgeous (Delouise) bundelen hun uitgesproken stemmen en karakters in Yes Darling met een gedeelde voorliefde voor meerstemmigheid, mooie muziek en kroegtheater.

One, Two, Thyrza

Zangeres Thyrza van Dieijen speelt met haar band One, Two, Thyrza een aanstekelijke mix van jazz en popmuziek. Deze Rotterdamse zangeres geeft haar eigen draai aan repertoire van onder andere Norah Jones en Lianne la Havas. Muziek waarbij je lekker kan wegdromen of zelfs voorzichtig een dansje op kunt wagen!

One, Two, Thyrza

Carol Might Know

Carol Might Know

Carol Might Know is de nieuwe band van de Italiaanse singer-songwriter Anna Bernard. Zoete en ruige nummers representeren haar innerlijke muzikale wereld. Haar muziek is het best te omschrijven als indiepop met een handvol invloeden uit rock, r&b, jazz en elektronische muziek, en een sterke nadruk op de teksten. In Rotterdam komen de diverse muzikale achtergronden van de bandleden samen wat bijdraagt aan hun unieke sound. Carol Might Know is bezig met het opnemen van haar debuut EP, die binnenkort zal worden uitgebracht.

Zuco 103

Dé grondleggers van de Brazilectro Zuco 103! De groep bestaat uit de in Rio geboren zangeres Lilian Vieira, Duitse toetsenexperimentalist Stefan Schmid en Nederlandse drummer/producer Stefan Kruger. In 2008 bestond Zuco 103 alweer 10 jaar en in die tijd heeft de groep alles gezien, van Lowlands, North Sea Jazz, Bumbershoot in Seattle tot RockWerchter en overal gespeeld van Moskou tot Tokyo!

Zuco 103 is momenteel 1 van de beste live bands in de Nederlandse scene. Het is eingelijk een bijna “magische” formule, die resulteerde in de samenwerking tussen drummer Stefan Kruger, toetsenist Stefan Schmid en de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira, ontstaan toen ze een aantal nummers maakten voor de Nederlandse formatie SfeQ. Geïnspireerd door het geluid dat hieruit voortkwam, besloten zij Zuco 103 te formeren.

Zuco 103