Kleinkunst


Bovenste Knoopje Open

Licht absurdistische sketches, openhartige verhalen, snelle schakels, muziek, poëzie en vooral de bravoure en het plezier van twee jongemannen. Als kleinkunstcollectief spelen Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp een try-out van de nieuwe avondvullende voorstelling van Bovenste Knoopje Open, waarmee ze na de zomer langs theaters in Nederland trekken. Een ontwapenende ontmoeting met het publiek. Ambachtelijk, poëtisch en integer.

Bowie Redman Barbiers

Bowie pleit voor een regelloze taal wereld, want zonder die stijfheid ontstaan er veel interessantere dingen. Nu schrijft en spreekt ze, soms metaforisch, af en toe multi-interpretabel maar altijd goudeerlijk en recht vanuit het hart. Of het nou gaat over opgeslokt worden door de liefde, de dood of de dagelijkse irritatie over tandenpoetsen. Ze schrijft om te beleven, of om te herbeleven en jou daarin mee te nemen.

Charlie Dichter

Charlie Dichter (1986) is een woordkunstenaar en spoken word artiest uit Schiedam. Award winnaar van de Van Dale Spoken Awards 2017. Hij schrijft en vertelt over alles wat hij meemaakt en wat hem bezighoudt, persoonlijke verhalen, maar ook zijn idealen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, vindt hij zichzelf geen dichter maar een verhalenverteller. “Iedereen heeft wel iets te vertellen. Maar je verhaal delen met anderen brengt mensen dichter bij elkaar.”

Dean Bowen

Dean Bowen (1984) is een dichter en performer. Bekend en geroemd om zijn bevlogen voordrachten! Hij publiceerde eerder op SampleKanon en Hard//Hoofd, in onder andere nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen, en verwierf faam op binnenlandse en internationale podia. Dean Bowen won de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie in 2015. Zijn debuut Bokman verscheen 26 januari bij Uitgeverij Jurgen Maas. Hij keert graag terug naar de Plantage, na alle lof die hij oogstte tijdens de Nacht van het Park in september 2017.

Marco Martens

Marco Martens schildert met woorden. Hij observeert graag en presenteert veelzeggende details als kleine schetsjes, ruw en zonder opsmuk. Persoonlijk en herkenbaar, kleine liedjes, columns en gedichten. Of hij nou in een uitverkochte theaterzaal staat of op een zeepkist voor een handvol toehoorders; Marco Martens zoekt het contact - en altijd de balans tussen humor en ontroering.

Spreekuur

Schrijft het publiek een spreekkuur voor, een poëziechiatrische sessie. Dokter Ramón van Gammeren pakt zijn instrumenten uit de kast om met de juiste klanken en melodieën zijn patiënt Frank van Westbroek te helpen zijn gedachten en gevoelens onder (rijm)woorden te brengen. Muziek die alle wonden heelt.

Look Boden

Look Boden (Vlaardingen, 1974) is kunstenaar en werkt afwisselend als vormgever, schrijver, fotograaf en performer. Zijn eerste gedichten schreef hij begin jaren negentig. Toen nog in een archaïsche stijl, wat hij natuurlijk jarenlang ontkende. Hij bracht twee dichtbundels uit, organiseerde talloze voordrachten en festivals, en zijn verzen verschenen in tijdschriften als Op Ruwe Planken en NRC*next.

Look Boden was Stadsdichter van Vlaardingen, van 28 februari 2015 tot en met 27 januari 2017. Zijn derde bundel Kleurstof is daarvan het eindresultaat met alle 48 Stadsgedichten die hij in die periode schreef. Op Proef! de Plantage draagt Boden voor uit zijn liefdevolle, maar nog veel vaker kritische werk.