Eet! & Drink! de Plantage


Lucas Drinkwinkel

Lucas drinkwinkel

LUCAS Drinkwinkel is gevestigd in een monumentaal pand, een voormalig politiebureau midden in het centrum. In hun zaak aan de Grote Markt nummer 15, vindt je een combinatie tussen een moderne koffiebar en een warm, gezellig café. 

Op 10 & 11 juni neemt Lucas Drinkwinkel de bar voor zijn rekening. Reken dus op perfect getapte pilsjes, vers gezette koffie en mooie wijnen en speciaalbieren. 

Ketel 1

Ketel 1, ze mogen natuurlijk niet ontbreken op dit Schiedamse evenement. Internationaal bekend geworden met hun jenevers en vodka's, staan ze op 10 & 11 juni 'gewoon' op Proef! de Plantage. Je vindt ze tegenover de bar met hun mooie bakfiets waaruit ze heerlijke Ketel 1 Fresh Lemonade schenken. 

Ketel 1

Forq Food

Forq food

Forq Food is ontstaan door de passie voor festivals en lekker eten. Marc de Man en Anne Wegewijs zijn in februari 2016 begonnen met het opstarten van Forq food. In 2 maanden tijd hebben zij deze oude leger ambulance, een Ford Köln uit 1954, omgetoverd tot een prachtige foodtruck. 

Vanuit deze truck serveren zij Gua Bao buns met de meest uiteenlopende toppings. Er is voor ieder wat wils. Het menu is wisselend, maar de Peking eend met bosui, komkommer & hoisin saus is bij iedereen favoriet!

Esta Loco 

Alexander en Muriel serveren de heerlijkste happen uit hun vrolijke Volkswagen LT. Tijdens het weekend van 10 & 11 juni stillen ze je trek met verse frieten in combinatie met verschillende soorten stoofvlees. 

Voor de lichte trek kun je er terecht voor gezonde maiskolven en knapperige nacho's, die speciaal worden ingevlogen vanuit onze zuster-Plantages in de Zuidelijke delen van de wereld.


Choripán

Choripán

In Argentinië kun je op straat vaak kant-en-klaar eten kopen, onder andere choripán: een broodje Argentijnse chorizo met chimichurri, oftewel een broodje pittige verse worst met een pikante saus op basis van peterselie. Elke verkoper heeft z'n eigen 'geheime' recept voor het worstje. Maar elke Argentijnse kok en/of huisvrouw een nog geheimer recept voor de chimichurri. Zo ook de Rotterdamse choripán, lekker dán?

Op Proef! de Plantage wordt een nieuwe versie van de populaire snack geintroduceerd. Een speciale uitvoering met Loopuyt gin!

SHARP SHARP

De producten van Sharp Sharp zijn geheel plantaardig, gemaakt zonder dierlijke producten, gluten en geraffineerde suikers. De producten die ze gebruiken komen van over de hele wereld, maar ze halen hun munt uit Rotterdam! Ze gebruiken alleen producten die fair zijn voor mens en dier, maar smaak blijft hun allerbelangrijkste ingredient.

Tijdens Proef! de Plantage verzorgt Sharp Sharp verschillende lekkernijen. Van een overheerlijk vegan taartje met frambozen, chocolade ganache en cayennepeper, tot brownies met rozensmaak. 

Sharp Sharp


De Bonte Koe Chocolade

Een begrip in Schiedam en omstreken, zo kunnen we De Bonte Koe zeker omschrijven. Met drie vestigingen in Schiedam en Rotterdam voorzien ze de gehele regio van de heerlijkste chocolade in de mooiste vormen. 

Speciaal voor Proef! de Plantage maakten ze een limited edition reepje van melkchocolade, gevuld met een zachte creme van Plantage-honing. Deze honing komt van twee bijenvolken die woonachtig zijn aan de Tuinlaan. Een bijzonder product en alleen te verkrijgen tijdens Proef! de Plantage in beperkte oplage. 

Belicio ijskar

Fan van heerlijk ijs? Tijdens Proef! de Plantage kun je je hart ophalen bij de ijswagen van Belicio, waar ze je met alle plezier voorzien van de lekkerste ijscoupes. Eigenaresse Amber Beekkerk groeide op aan de Plantage en haar bedrijf beschikt inmiddels over 9 mobiele verkooppunten en zo’n 25 ijsmannen en -vrouwen! 

Belicio ijskar