Eet! & Drink! de Plantage


Chez Jan

Dat een broodje hotdog nooit saai hoeft te zijn, bewijzen ze bij Chez Jan. Uit de recent omgebouwde klassieke Citroën HY uit 1978 toveren zijn de heerlijkste hotdogs! Met een heerlijk worstje van Brandt & Levie, een broodje van het Rotterdamse Jordy’s Bakery, en de heerlijkste zelfbereide toppings kan het nou eenmaal niet misgaan! En dat blijkt, want onlangs wonnen ze met hun French Dog de publieksprijs voor de beste Hotdog van Nederland tijdens de Horecava. En er is echt voor ieder wat wils, van pork tot beef, en van een vegetarisch worstje tot de Le Petite voor de kleintjes.

Chez Jan

Forq Food

Forq Food

Een echte eye-catcher is hij zeker, de Ford Keulen G36T uit 1954 die begin 2016 werd omgetoverd tot een keuken op wielen. Vorig jaar heeft Schiedam al kennis kunnen maken met Forq Food en hun bijzondere broodjes. Dit jaar zijn ze terug met hun Gua Bao Buns gevuld met de heerlijkste ingrediënten. Uiteraard kunt u weer kiezen voor de populairste bun met Peking Duck, maar probeer vooral ook eens de Pork Belly, Ebi Fried Shrimp of ga voor de vegetarische Bietenburger! Sinds kort heeft Forq Food ook dumplings in het assortiment.

Rookbaard

Welke Schiedammer kent ‘m niet! Als oud-Plantagebewoner kon Luuk Verzijden met ‘zijn’ Rookbaard natuurlijk niet ontbreken op de tweede editie van Proef! de Plantage. Van zijn zelf-gesmeden barbecue komen de heerlijkste, wisselende gerechten. We kunnen dus nog niet zeggen wat hij precies in petto heeft voor dit weekend, maar lekker wordt het gegarandeerd!

Rookbaard

il Berreto

il Berreto

Op 9 & 10 juni zal de Plantage de standplaats zijn voor de Oude Dame van il Berretto. En zo Italiaans als de naam klinkt, zo Italiaans is ook de Piaggio Ape 550 uit 1969 waar vanuit de lekkerste koffie en thee wordt geserveerd. Van ristretto of espresso tot cappuccino en latte macchiato. Geen koffie-fan? Ga dan voor een van de biologische theeën uit het assortiment. Op een zonnige dag kun je hier ook terecht voor huisgemaakte ijsthee of ijskoffie. En trek in iets zoets? Il Berretto heeft altijd wat lekkers in huis!

Lucas Drinkwinkel

Na een succesvolle eerste editie, hebben we uiteraard de mannen van Lucas Drinkwinkel weer bereid gevonden om de bar te verzorgen tijdens Proef! de Plantage. Op hun terras aan de Grote Markt in Schiedam voorzien ze al hun gasten van de lekkerste drankjes, broodjes en borrelhappen. In het weekend van 9 & 10 juni laten ze de keuken thuis, maar zijn ze present met een volledige bar en de gezelligste barmannen, en -vrouwen! Want wat is er nou fijner dan een perfect getapt pilsje in het oudste stadspark van Nederland?

Lucas Drinkwinkel

Loopuyt Gin

Loopuyt

Een thuiswedstrijd, zo mogen we het wel noemen voor deze speler. Want zeg nou eerlijk, wat zou Proef! de Plantage zijn zonder een echte gin-tonic bar van Loopuyt? Maak je klaar voor de lekkerste Schiedamse gin. Mix ‘m klassiek met de bijpassende tonic, of ga voor iets spannends met de gin-gingerbeer. Één ding is zeker, je krijgt hem perfect geserveerd door de heren en dames van Lucas Drinkwinkel.

Ketel 1

Nog zo’n Schiedamse naam die niet mag ontbreken is Ketel 1 natuurlijk. Vorig jaar waren ze al present met hun prachtige bakfiets waaruit heerlijke Fresh Lemonade (5% alc.) werd geserveerd, wat prima paste bij de zon die toen volop scheen! Dit jaar hopen we natuurlijk dat de zon zich weer van zijn beste kant laat zien en de Fresh Lemonade weer rijkelijk mag vloeien!

Ketel 1