Eet! & Drink! de Plantage


Chez Jan

Dat een broodje hotdog nooit saai hoeft te zijn, bewijzen ze bij Chez Jan. Uit de recent omgebouwde klassieke Citroën HY uit 1978 toveren zijn de heerlijkste hotdogs! Met een heerlijk worstje van Brandt & Levie, een broodje van het Rotterdamse Jordy’s Bakery, en de heerlijkste zelfbereide toppings kan het nou eenmaal niet misgaan! En dat blijkt, want onlangs wonnen ze met hun French Dog de publieksprijs voor de beste Hotdog van Nederland tijdens de Horecava. En er is echt voor ieder wat wils, van pork tot beef, en van een vegetarisch worstje tot de Le Petite voor de kleintjes.

Chez Jan

Forq Food

Forq food

Een echte eye-catcher is hij zeker, de Ford Keulen G36T uit 1954 die begin 2016 werd omgetoverd tot een keuken op wielen. Vorig jaar heeft Schiedam al kennis kunnen maken met Forq Food en hun bijzondere broodjes. Dit jaar zijn ze terug met hun Gua Bao Buns gevuld met de heerlijkste ingrediënten. Uiteraard kunt u weer kiezen voor de populairste bun met Peking Duck, maar probeer vooral ook eens de Pork Belly, Ebi Fried Shrimp of ga voor de vegetarische Bietenburger! Sinds kort heeft Forq Food ook dumplings in het assortiment.

Rookbaard

Welke Schiedammer kent ‘m niet! Als oud-Plantagebewoner kon Luuk Verzijden met ‘zijn’ Rookbaard natuurlijk niet ontbreken op de tweede editie van Proef! de Plantage. Van zijn zelf-gesmeden barbecue komen de heerlijkste, wisselende gerechten. We kunnen dus nog niet zeggen wat hij precies in petto heeft voor dit weekend, maar lekker wordt het gegarandeerd!

Rookbaard

D'Buster

Lange tijd woonde Esther aan de Plantage, waar ze met haar Russische draagvleugelboot 'De Rakèta' in het water achter de SodaFabriek lag. Als cateraar maakte ze vanuit een Britse dubbeldekkerbus de lekkerste gerechten die ze met liefde serveerde op filmsets. De dubbeldekker is inmiddels ingeruild voor een Amerikaanse brandweerwagen en de filmset wordt in het weekend van 9 & 10 juni ingeruild voor Proef! de Plantage! Wat je kan verwachten? Versgemaakte Turkse brodenpizza’s in vegetarische- en visvariant en een zomerse maaltijdsalade.

Kripik

Dat het wemelt van de ondernemers rond de Plantage is inmiddels wel duidelijk. Daarom presenteren wij graag nog een Plantagebewoonster die haar kookkunsten komt vertonen in het tweede weekend van juni. Uit de prachtige bakbrommer van Kripik komt voor ieder wat wils. Snack lekker van een stokje saté, zakje kroepoek (zelf scheppen), vegetarische loempiaatjes of ga voor iets spannenders zoals Gado Gado. Sluit je maaltijd af met een stukje authentieke spekkoek — of haal een ijsje bij La Sorpresa ;-)

IJssalon La Sorpresa

Dat ijs niet alleen lekker is in Italië, bewijst Mike van Veen van ijssalon La Sorpresa. Sinds 2012 is hij met zijn ijssalon gevestigd in de Hoogstraat waar hij dagelijks vers ijs bereid op Italiaanse wijze. Van de bekende smaken zoals Vanille, Chocola en Stracciatella tot nieuwe klassiekers zoals Stroopwafel, Limoncello en Cookies, alles kan bij La Sorpresa! Tijdens Proef! de Plantage zullen ze aanwezig zijn met hun prachtige ijskar om u te voorzien van het lekkerste Italiaans-Schiedamse schepijs!

De Bonte Koe

Soms is één plus één meer dan twee! Zoals wanneer je de overheerlijke, vers geoogste honing van de Plantagebijen combineert met De Bonte Koe chocolade. Vanuit de prachtige Fiat 500 zijn dit jaar special edition chocoladelollies met de Plantagehoning te koop. En wees er op tijd bij, want de oplage is beperkt!

De Bonte Koe

Il Berretto

il Berretto

Op 9 & 10 juni zal de Plantage de standplaats zijn voor de Oude Dame van il Berretto. En zo Italiaans als de naam klinkt, zo Italiaans is ook de Piaggio Ape 550 uit 1969 waar vanuit de lekkerste koffie en thee wordt geserveerd. Van ristretto of espresso tot cappuccino en latte macchiato. Geen koffie-fan? Ga dan voor een van de biologische theeën uit het assortiment. Op een zonnige dag kun je hier ook terecht voor huisgemaakte ijsthee of ijskoffie. En trek in iets zoets? Il Berretto heeft altijd wat lekkers in huis!

Lucas Drinkwinkel

Na een succesvolle eerste editie, hebben we uiteraard de mannen van Lucas Drinkwinkel weer bereid gevonden om de bar te verzorgen tijdens Proef! de Plantage. Op hun terras aan de Grote Markt in Schiedam voorzien ze al hun gasten van de lekkerste drankjes, broodjes en borrelhappen. In het weekend van 9 & 10 juni laten ze de keuken thuis, maar zijn ze present met een volledige bar en de gezelligste barmannen, en -vrouwen! Want wat is er nou fijner dan een perfect getapt pilsje in het oudste stadspark van Nederland?

Lucas Drinkwinkel

Loopuyt

Loopuyt

Een thuiswedstrijd, zo mogen we het wel noemen voor deze speler. Want zeg nou eerlijk, wat zou Proef! de Plantage zijn zonder een echte gin-tonic bar van Loopuyt? Maak je klaar voor de lekkerste Schiedamse gin. Mix ‘m klassiek met de bijpassende tonic, of ga voor iets spannends met de gin-gingerbeer. Één ding is zeker, je krijgt hem perfect geserveerd door de heren en dames van Lucas Drinkwinkel.

Ketel 1

Nog zo’n Schiedamse naam die niet mag ontbreken is Ketel 1 natuurlijk. Vorig jaar waren ze al present met hun prachtige bakfiets waaruit heerlijke Fresh Lemonade (5% alc.) werd geserveerd, wat prima paste bij de zon die toen volop scheen! Dit jaar hopen we natuurlijk dat de zon zich weer van zijn beste kant laat zien en de Fresh Lemonade weer rijkelijk mag vloeien!

Ketel 1