Eten & Drinken

Brasserie Stadhuis

Als Schiedammer kan het je niet ontgaan zijn, de heren van Brasserie Stadhuis (én natuurlijk van Café Sjiek en Vineria - Trattoria Prego) weten wel wat ze doen. En omdat ook wij fan zijn, komen ze dit jaar hun kunsten vertonen tijdens Proef!. Op de manier zoals ze het het liefste doen: met Big Green Eggs en mooie stukken vlees!

Tip: zin om te delen? De heren serveren ook een heerlijke borrelplank.

Fratelli e Pizza

Sluit je ogen, neem een hap en waan je in La Bella Italia! Wij hebben het gevoel dat dit helemaal gaat lukken zodra je de pizza van Fratelli e Pizza proeft. Met deeg dat gemaakt wordt van Napolitaans pizzabloem (en naar oud Italiaans recept - hoe kan het ook anders?), een houtgestookte oven en een vleugje Italiaans temperament, zijn alle factoren voor de perfecte pizza aanwezig!

Tip: keuzestress? Probeer ze gewoon allemaal!

Forq Food

Forq Food

Zin in hartig? Of toch in zoet? Ga dan eens langs Forq en laat je verrassen door bijzondere crêpes. Want wie zegt dat de Franse versie van de pannekoek alleen lekker is met suiker en citroen?

Tip: probeer de (vegetarische), hartige variant!

Chez Jan

Overheerlijke broodjes hotdog, daar staat Chez Jan inmiddels bekend om in Rotterdam en omstreken. Uit de Citroën HY uit 1978 komen de meest bijzondere creaties, die ook nog eens een lust zijn voor het oog! De ingrediënten komen het liefst van Hollandse bodem, en dat werpt zijn vruchten af. Vorig jaar wonnen ze met hun French Dog de publieksprijs voor beste Hotdog van Nederland tijdens de Horecava!

Tip: je kunt bij Chez Jan ook terecht voor een vegetarische hotdog!

Chez Jan

Warung Kripik

Terug van weggeweest! Ook dit jaar kan je weer genieten van de Indische gerechten die met liefde worden gemaakt door Plantage-bewoonster Kymia. Ga jij deze keer voor de Gado-Gado met verse groenten, authentieke saté of deel jij huisgemaakte loempia's met je gezelschap?

Tip: zin in zoet? Ga voor de gebakken banaan!

Holy Krab Seafood
(alleen op zondag aanwezig)

Dat alles uit wat uit de zee komt lekker is, wisten ze bij Holy Krab Seafood allang. En omdat al dat lekkers uit de zee nog te vaak ontbrak op de culinaire line-ups, kwamen de oprichters van Holy Krab Seafood in actie! De passie voor doe-het-zelven en koken resulteerde in een keuken op wielen, met... je raad het al, Seafood! Uit de truck komen de heerlijkste gerechten, seizoensgebonden en uit de regio. Vis van de visboer en de groente en kruiden komen van de lokale boer (of uit de achtertuin!)

Tip: oesters! Need we say more?


Ketelbinkie

Koffie met een kick en natte thee, daarvoor moet je deze editie bij de Rotterdammerts van Ketelbinkie zijn. De toffe truck is voorzien van alle gemakken om in de heerlijkste koffie te voorzien. En dat is niet alles! Bewonder de achterkant van de wagen, en kom erachter dat het niet alleen koffie (oké, en thee..) is wat ze hier aan de man brengen. Wat er dan precies voor frisse versnapering aan de andere kant te vinden is, mag je zelf komen ontdekken!

Tip: espresso, what else?

Lucas Drinkwinkel

Een stabiele factor tijdens Proef! de Plantage, zo mogen we Lucas Drinkwinkel inmiddels wel introduceren (voor de mensen die (nog) niet zo bekend zijn in het Schiedamse). Ook dit jaar word je weer voorzien van je favoriete drankje door de dames en heren van de Schiedamse hotspot!

Lucas Drinkwinkel


Wijnhuis Oranje

Al meer dan 60 jaar een begrip in Schiedam en ook nog eens gevestigd aan de Plantage. Meer hebben wij niet nodig om een samenwerking op poten te zetten, en zo geschiedde. Op zoek naar een mooi glas rood, wit of feestelijke bubbels? Bij de wijnbar van Oranje, naast de Big Green Eggs van Brasserie Stadhuis, vind je alles wat je wijnhart begeert.

Tip: bubbels voor bij de oesters van Holy Krab Seafood!

Ketel 1

Nog zo’n Schiedamse naam die niet mag ontbreken is Ketel 1 natuurlijk. Vorig jaar waren ze al present met hun prachtige bakfiets waaruit heerlijke Fresh Lemonade (5% alc.) werd geserveerd, wat prima paste bij de zon die toen volop scheen! Dit jaar hopen we natuurlijk dat de zon zich weer van zijn beste kant laat zien en de Fresh Lemonade weer rijkelijk mag vloeien!

Ketel 1

Loopuyt

Loopuyt

Een thuiswedstrijd, zo mogen we het wel noemen voor deze speler. Want zeg nou eerlijk, wat zou Proef! de Plantage zijn zonder een echte gin-tonic bar van Loopuyt? Maak je klaar voor de lekkerste Schiedamse gin. Mix ‘m klassiek met de bijpassende tonic, of ga voor iets spannends met de gin-gingerbeer. Één ding is zeker, je krijgt hem perfect geserveerd door de heren en dames van Lucas Drinkwinkel.